Tα φροντιστήρια Μ.Ε. και Ξένων Γλωσσών ΔΕΝ είναι είδος πολυτελείας

Του Θανάση Βυρίνη

Κάνω έκκληση,
η οποία είναι ΑΠΑΊΤΗΣΉ από τους μαθητές, τους γονείς και τις οικογένειες οι οποίες έχουν πληγεί τα τελευταία χρόνια από τις πολιτικές λιτότητας.

κ. Πρωθυπουργέ, κ.Βουλευτές, κ.συντάκτες του υπό ψήφιση νομοσχεδίου,
θα ήθελα να αποτρέψετε ΑΜΕΣΑ την κατάργηση της απαλλαγής του ΦΠΑ στα φροντιστήρια, όπως ακριβώς έγινε με τα ιδιωτικά σχολεία και τα κολέγια, στα οποία φοιτούν κατά πλειοψηφία παιδιά οικονομικά εύρωστων οικογενειών! Η κατάργηση της απαλλαγής του ΦΠΑ στα φροντιστήρια τα οποία συμπληρώνουν το ρόλο του δημόσιου σχολείου, πλήττει ευθέως τις οικογένειες που βρίσκονται στα χαμηλά οικονομικά στρώματα και οι οποίες αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό τους.
Η φροντιστηριακή υποστήριξη μέχρι τώρα στη χώρα μας έχει στόχο να αυξήσει και να βελτιώσει τα πρότυπα και τα στάνταρ για μαθητές που χρίζουν υποστήριξης, ενώ ταυτόχρονα «καλύπτει» την ανάγκη της ελληνικής οικογένειας για εισαγωγή του νέου στα πανεπιστήμια. Επιπλέον, το φροντιστήριο λειτουργεί εξισορροπητικά, παρέχοντας ίση μεταχείριση και τις ίδιες ευκαιρίες σε παιδιά διαφορετικών κοινωνικό-οικονομικών ομάδων. Αναμφίβολα, η μόρφωση και η ακαδημαϊκή επιτυχία ειδικότερα, δρουν καταλυτικά στην προσπάθεια του εφήβου να ανελκυθεί κοινωνικά και οικονομικά, με ταυτόχρονη αναβάθμιση της κοινότητας στην οποία ανήκει.
Στο πλαίσιο αυτό, τα Φροντιστήρια όπως και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών αποτελούν μια καθολική και αδήριτη εκπαιδευτική προτεραιότητα και ανάγκη, αφού δεκαετίες τώρα, έχει κατακτήσει την εμπιστοσύνη των μαθητών και των γονιών τους. Σε αυτά βρίσκουν πρόσβαση γνώσης -επαναλαμβάνω ρητά- τα παιδιά των ασθενέστερων οικονομικά τάξεων!
Αν θέλετε λοιπόν κ.Πρωθυπουργέ να φανείτε ακόλουθος των λόγων σας περί δίκαιης κατανομής των βαρών στην κοινωνία, αναιρέστε ΑΜΕΣΩΣ την απόφασή σας περί επιβολής ΦΠΑ στα φροντιστήρια, τα οποία αποτελούν στη χώρα μας (αλλά και παγκόσμια) τα Λαϊκά Σχολεία!

Δημοφιλείς αναρτήσεις