1ο Διαδικτυακό Μαθηματικό Φεστιβάλ

Στις 7 & 8 Απριλίου θα διεξαχθεί το 1ο Διαδικτυακό Μαθητικό Μαθηματικό Φεστιβάλ.

Διοργανωτής ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Μαθηματικών του ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας κος Κωνσταντίνος Μπουραζάνας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων, αλλά και εκπαιδευτικούς από όλη την χώρα.

Το περιεχόμενο του Φεστιβάλ μπορούν να το παρακολουθήσουν όλοι και όλες οι μαθητές και οι μαθήτριες της χώρας, όλοι οι εκπαιδευτικοί, αλλά και όσοι αγαπούν και ενδιαφέρονται για τα μαθηματικά, σύμφωνα με έγκριση του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Θα απευθύνουν χαιρετισμό η υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως και η υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Ζέττα Μακρή.

Οι ομιλητές του Φεστιβάλ είναι άτομα με κορυφαίο διεθνώς επιστημονικό έργο. Στις ομιλίες και στις συνεντεύξεις τους, θα παρουσιαστούν ουσιαστικές, επίκαιρες και επιστημονικά ακριβείς γνώσεις.

Στους συνδέσμους που ακολουθούν μπορείτε να δείτε ένα δείγμα από τις συνεντεύξεις των κ. Κωνσταντίνου Δασκαλάκη καθηγητή του ΜΙΤ και του κ. Αθανάσιου Φωκά καθηγητή του Cambridge.

 

Επίσης θα παρουσιαστούν εργασίες μαθητών που θα περιέχουν μουσικά και θεατρικά δρώμενα και θα δίνεται η ευκαιρία σε όποιον το επιθυμεί να ασχοληθεί με την επίλυση γρίφων, ακόμα και αν δεν είναι μαθητής. Οι γρίφοι είναι ταξινομημένοι κατά τάξη, ενώ υπάρχει τράπεζα θεμάτων, μέσα από την οποία θα γίνεται τυχαία επιλογή των ασκήσεων. Στο τέλος θα δοθεί αριστείο διάκρισης σε όσους συγκεντρώσουν βαθμολογία μεγαλύτερη του 80%.

Όλοι οι σύνδεσμοι θα ενεργοποιηθούν τις ημέρες διεξαγωγής και η παρακολούθηση μπορεί να πραγματοποιηθεί ζωντανά μέσω Webex ή μέσω του καναλιού του Φεστιβάλ στο YouTube. 

 Για περισσότερες πληροφορίες: https://omathimatikos.gr/?p=49846


Δημοφιλείς αναρτήσεις