Καγκουρό Ελλάς - 4 κουίζ για εξάσκηση

 

Ο Διεθνής Μαθηματικός Διαγωνισμός "Καγκουρό" είναι ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός διασκεδαστικός διαγωνισμός στον κόσμο, με συμμετοχή 6,5 εκατομμυρίων μαθητών από 70 χώρες.

Η φιλοσοφία του διαγωνισμού βασίζεται στην αρχή ότι τα Μαθηματικά είναι μια κουλτούρα η οποία πρέπει να παρέχεται σε όλους. 

Ειδικά, επειδή τα Μαθηματικά καλλιεργούν τη σκέψη και φέρνουν πνευματική ικανοποίηση, δεν πρέπει να απευθύνονται μόνο σε λίγους. 

Τα θέματα δεν απαιτούν ειδικές γνώσεις Μαθηματικών και δεν απευθύνονται μόνο σε μαθητές με ιδιαίτερη κλίση σε αυτά. Αρκετές από τις ερωτήσεις μπορούν να λυθούν με μόνο εφόδιο την κοινή λογική.

Στην συνέχεια μπορείτε να βρείτε 4 κουίζ 100 πόντων που στο τέλος δίνουν τη βαθμολογία που συγκεντρώθηκε μαζί με τις σωστές απαντήσεις.

1) Επίπεδο για μαθητές Β΄ Δημοτικού  

2) Επίπεδο για μαθητές Γ΄ και Δ΄ Δημοτικού

3) Επίπεδο για μαθητές Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού 

4) Επίπεδο για μαθητές Α΄ και Β΄ Γυμνασίου

 Τα θέματα που έχουν χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή των κουίζ είναι τα θέματα του 2013 και αντλήθηκαν από την σελίδα http://www.kangaroo.gr/  (Καγκουρό Ελλάς).

Αναλυτικές απαντήσεις υπάρχουν στον Τόμο 7 των Μιχάλη Λάμπρου - Καθηγητή στο Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης και Νίκο Σπανουδάκη - Καθηγητή στο Π.Π. Γυμνάσιο Ηρακλείου. Οι Τόμοι 7 & 8 διατίθενται ελεύθερα.

Για φέτος ο διαγωνισμός έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 22/05/2021, ώρα 9:00 π.μ. και θα γίνει διαδικτυακά. 

Οι εγγραφές και η καταβολή της συνδρομής γίνονται απευθείας στα εξεταστικά κέντρα. 

Για περισσότερες πληροφορίες: Διαγωνισμός Καγκουρό & Ευρωπαϊκό Πρότυπο 


Δημοφιλείς αναρτήσεις